Direcții de acțiune

 1. Întâlniri cu alegătorii din străinătate, în urma cărora să adunăm sugestii de îmbunătățire a votului din Diaspora sau ce anume nu ar trebui să lipsească de la alegerile parlamentare dintre măsurile luate la prezidențiale. Toate aceste informații vor fi apoi discutate cu reprezentanții MAE, AEP și STS.
 2. Interacțiunea permanentă cu membrii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare, în vederea organizării alegerilor parlamentare.
 3. Întrevederi ale echipei parlamentare cu reprezentanții instituțiilor implicate la nivel central în organizarea alegerilor în străinătate.
 4. Înaintarea propunerilor legislative în parlament pentru îmbunătățirea legislației electorale.
 5. O amplă campanie de comunicare și de informare a românilor din străinătate cu privire la următoarele aspecte:
  • Promovarea importanței votului la alegerile parlamentare, care sunt poate cele mai importante alegeri din România ce pot crea un fundament solid pentru o societate modernă printr-o guvernare competentă. 
  • Încurajarea înregistrării online a românilor din Diaspora, de la 1 aprilie 2020, pe votstrainatate.ro pentru votul în secție și cel prin corespondență.
  • Mobilizarea alegătorilor pentru a se implica la nivel local în comunitățile în care locuiesc și de a promova activ necesitatea ieșirii la vot la alegerile parlamentare.
  • Necesitatea ieșirii masive la vot în străinătate. Votând milioane de români în Diaspora vor transmite un semnal puternic politicienilor din țară că sunt o forță puternică ce nu poate fi neglijată. Votul din Diaspora influențează inclusiv rezultatele alegerilor din țară. Diaspora românească contează și are un rol semnificativ în schimbarea României în bine.
*În contextul pandemiei de Covid-19 acțiunile campaniei Votează pentru Acasă vor fi adaptate corespunzător.